Eskütétel

2021.07.23. 12:30

Megyénkben egy újonc tűzoltó áll szolgálatba szombattól

Hetvenhárom frissen végzett tűzoltó tett esküt péntek délelőtt a katasztrófavédelem székháza előtt.

Szoljon.hu

Forrás: BM OKF

Fotó: Szőke Péter

Az újoncok a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ öthónapos kiképzését tudhatják maguk mögött, amit sikeres vizsgákkal zártak – tájékoztatta hírportálunkat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Ezalatt az idő alatt 564 órás képzésen sajátították el mindazon elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy valaki tűzoltó lehessen.

A frissen végzett tűzoltók részletes elméleti és gyakorlati képzést teljesítettek, amit egy tűzoltóságon eltöltött háromhetes gyakorlat követett.

A képzés végeztével speciális, életből kiragadott balesetet és tűzesetet szimuláló helyzetekben tettek vizsgát.

A vizsgatételek között olyan különleges helyzetek is szerepeltek, mint amilyet egy égő társasház, kigyulladt iskolai tornaterem, égő búzatábla, vagy éppen egy súlyos vasúti baleset jelent.

A sikeres vizsgát követően a katasztrófavédelem és más rendvédelmi szervek vezetői és saját hozzátartozóik előtt tettek ünnepélyes fogadalmat arról, hogy tűzoltóként felkészültségük és tudásuk legjavát nyújtva segítenek a bajbajutottakon.

Az ünnepségen a dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a katasztrófavédelem vezetője mondott köszöntőt. Az altábornagy arra emlékeztetett, hogy a tűzoltók feladata az első hivatásos tűzoltóság 151 évvel ezelőtti megalakulása óta semmit sem változott. Gróf Széchenyi Ödönt, a hazai tűzvédelem alapítóját idézve:

„Legszentebb feladatunk a bajbajutottak mentése”.

A hetvenhárom újonc hivatásos tűzoltó közül Budapesten tizennyolc, Pest megyében tíz, Békés és Borsod megyében hét-hét, Komárom-Esztergom megyében hat, Fejér és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében négy-négy, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Heves, Nógrád és Veszprém megyében három-három, Jász-Nagykun-Szolnok és Vas megyében pedig egy-egy újonc kezdheti meg szombattól a szolgálatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában