Szolnok

2021.09.16. 10:09

Büntetőfékezett egy autós a 4-esen, vádat emeltek ellene

Az eset még tavaly augusztusban történt.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztrációfotó/ Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy 50 éves férfi ellen közúti veszélyeztetés bűntette miatt – jelezte hírportálunknak a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi 2020. augusztus 10-én délután, a 4-es számú főút Szolnokot elkerülő szakaszán közlekedett autóval, amikor a mögötte haladó autó sofőrje (sértett férfi) meg akarta őt előzni. A sértett az előzés megkezdésekor szabályosan irányjelzett, majd áttért a szemközti forgalmi sávba, de nem tudta befejezni a manővert, kénytelen volt visszahúzódni a vádlott által vezetett jármű mögé.

A sértett férfi úgy érzékelte, hogy a vádlott szándékosan akadályozta őt az előzésben, ezért fényszóróval többször rávillantott, rádudált. Erre azonban az előtte haladó vádlott úgy reagált, hogy többször, hirtelen lefékezte autóját, mindannyiszor fékezésre kényszerítve a sértettet, majd újra gyorsított. Egy esetben pedig hirtelen állóra fékezte az autóját, s ezzel megállásra kényszerítette a mögötte szabályosan közlekedő sértettet. A vádlott a forgalmi ok nélkül, „büntetésül” végrehajtott fékezésekkel és a hirtelen megállással közvetlenül veszélyeztette a sértett életét, testi épségét.

A járási ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönnel és pénzbüntetéssel sújtsa a vádlottat, valamint határozott időre tiltsa el őt a közúti járművezetéstől. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában