rajtaütés

2021.10.05. 18:07

Droghálózatot számoltak fel a ceglédi nyomozók Abonyban

Kilenc helyszínen egyszerre ütöttek rajta egy szervezeten a ceglédi nyomozók a Jász-Nagykun Szolnok megyei rendőrök támogatásával a napokban. Négy tagot kábítószer-kereskedelemmel, az ügyfélkörükbe tartozó öt fogyasztót pedig kábítószer birtoklásával gyanúsítják – értesítette hírportálunkat a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya.

Czakó Nóra

Forrás: police.hu

Mint megtudtuk,

egy aggódó anya tett feljelentést a rendőrségen még tavaly augusztus 18-án, aki arra gyanakodott, hogy lánya és barátnői Abonyban kábító hatású szerekhez jutnak hozzá és azokat fogyasztják.

Az sem kerülte el az anya figyelmét, hogy lánya indokolatlanul állandóan napszemüveget viselt, és jól láthatóan fogyott, holott étrend-, vagy életmódváltás nem indokolta a súlyvesztését.

Miután a rendőrök számára kiderült, hogy az édesanya nem tévedett, hónapokig tartó felderítő munka vette kezdetét. Végül szeptember 29-én késő este csaptak le Abonyban a ceglédi nyomozók, ahol három kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható férfit, valamint öt fogyasztót fogtak el, majd előállították őket a rendőrségre.

Az elfogott férfiak ruházatából, valamint a kutatásokon több mint négyszáz gramm kábítószergyanús kristályt és port, mobiltelefonokat, tükröket, mérlegeket, kábítószergyanús anyaggal szennyezett, a fogyasztáshoz és kereskedelemhez szükséges eszközöket, simítózáras tasakokat, őrlőket, valamint hetvenötezer forintot foglaltak le.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A Jász-Nagykun Szolnok megyei rendőrök közreműködésével másnap bővítették a gyanúsítotti kört, és még egy kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható férfit fogták el otthonában.

Az összes előállított közül hét férfinél a kábítószergyorsteszt amfetaminokra és ópiát származékokra pozitív értéket mutatott.

A ceglédi nyomozók a terjesztők ügyfélkörébe tartozó szabadlábon védekező négy fogyasztóval szemben kábítószer birtoklása vétségének, egy 23 éves férfival szemben kábítószer-kereskedelem bűntette, míg az őrizetbe vett 32, 40 és 29 éves férfiakkal szemben bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A bíróság azóta elrendelte az őrizetbe vett három férfi letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában