ügyészségi hírek

2021.11.18. 13:57

Vádat emeltek az ittasan balesetet okozó szolnoki sofőr ellen

A Szolnoki Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat egy szolnoki férfivel szemben.

Szoljon.hu

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a 39 éves férfi 2020. szeptemberében, Szolnok belvárosában, ittas állapotban vezette autóját. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészségtől megtudtuk, az érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkező férfi a Csokonai út és a Szántó körút kereszteződéséhez érve balra akart kanyarodni, de ittassága folytán a STOP tábla ellenére megállás nélkül kis ívben kezdte meg a kanyarodást, és nem vette észre a védett úton szabályosan haladó személyautót. A szabályosan közlekedő jármű sofőrje észlelte a féktávolságon belül elé kanyarodó vádlottat, ezért jobbra kormányzással igyekezett elkerülni a balesetet, de összeütköztek.

Az ütközés következtében a vétlen személyautó jobb első ülésén utazó nő szegycsonttöréssel és tüdőzúzódással járó, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A járási ügyészség vádiratában letöltendő börtönbüntetés kiszabására, közügyektől eltiltásra és járművezetéstől eltiltásra tett indítványt. Az ügyészség kezdeményezte, hogy a börtönbüntetés tartamát 1 év 6 hónapban állapítsák meg, arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen beismerné a bűncselekmény elkövetését. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában