ROADPOL

2021.12.14. 15:04

Közel harminc ittas sofőrt igazoltattak a jászkunsági rendőrök

Az akcióban a rendőrök összesen 22 205 járművezetőt ellenőriztek.

Szoljon.hu

Megyénk rendőrei kilenc sofőr ellen indítottak büntetőeljárást

Forrás: police.hu

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának 2021. éves terve alapján került sor Magyarországon december 6-a és 12-e között a ROADPOL Alcohol & Drugs elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzésre, mely ezúttal kifejezetten az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetők kiszűrésére irányult – olvasható a police.hu-n.

Az akcióban a rendőrök összesen 22 205 járművezetőt ellenőriztek, akik közül 219 fő ellen indítottak eljárást ittas vagy bódult állapotban történő járművezetés gyanúja miatt. 

A Jász-Nagykun-Szolnok megye rendőrei az akció alkalmával 1023 járművezetőt ellenőriztek. Az akció során 28 személynél állapították meg, hogy alkohol fogyasztását követően járművet vezettek. A megye rendőrei 14 gépi, és 14 nem gépi meghajtású jármű vezetőjét szűrték ki a közúti forgalomból. Büntetőeljárást 9 sofőr ellen indítottak, 14 járművezetővel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek, 5 alkalommal pedig közigazgatási bírságot szabtak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában