Káresemények

2022.01.30. 13:49

A Jászkunságot sem kíméli a viharos erejű szél

Felborult buszmegálló, leszakadt forgalmi lámpa, Szolnokon is tombol a viharos erejű szél.

Szoljon.hu

Felborult egy buszmegálló a szolnoki Vörösmező úton, ami aztán rádőlt a mögötte álló ház kerítésére

Forrás: Beküldött fotó

Mint arról korábban már írtunk, Jász-Nagykun-Szolnok megyére is narancssárga, azaz másodfokú riasztást adott ki a viharos erejű szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap reggel. A légmozgás csak a késő éjszakai órákban veszít erejéből.

Jellemzően Jászberényből és környékéről érkeznek bejelentések a tűzoltókhoz – tájékoztatta hírportálunkat Németh Ádám megyei katasztrófavédelmi szóvivő. Megtudtuk, hogy a problémákat főként kidőlt fák és leszakadó faágak okozzák. A Szolnok és környéke útinform facebookos csoportban azonban több érdekes felvételt is közzétettek. Szandaszőlősön például a szél egy buszmegállót borított hátára, a szolnoki Thököly úti felüljáró lábánál pedig egy forgalmi lámpát szakított le az állványról, azt pedig csak a vezeték tartja fent.

A szóvivő elmondta, komoly kárról egyelőre nem érkezett bejelentés, személyi sérülés nem történt, a legnagyobb gondot a hirtelen érkező széllökések jelentik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában