Bűnügy

2022.01.12. 11:11

Kétszer akácfa, harmadszor egy parkoló autó állította meg a miklósi kocsitolvajt

A vádlott letartóztatásban várja a bíróság előkészítő ülését.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

A Szolnoki Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy törökszentmiklósi férfi ellen, aki alig fél év alatt három olyan autót tört össze ittasan, amelyekkel a tulajdonosaik engedélye nélkül közlekedett – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a 28 éves, ittas járművezetés miatt már többször büntetett férfi első esetben 2021. január 14-én este, Törökszentmiklós lakott területén vezette testvére engedélye nélkül annak autóját. Haladása során forgalmi ok nélkül, kizárólag ittassága folytán letért az úttestről, nekihajtott egy út menti akácfának, amit ki is tört, majd a vízelvezető árokban állt meg az így összetört kocsival.  

Második alkalommal, 2021. február 20-án a déli órákban, Törökszentmiklóson, egy lezáratlanul az utcán parkoló teherautót szemelt ki magának. A mit sem sejtő tulajdonos által a gyújtáskapcsolóban hagyott kulccsal beindította a járművet és vezette azt Törökszentmiklós lakott területén, amíg ittassága következtében ezzel a kocsival is lehaladt az útról és újfent akácfának ütközve, a vizesárokban állt meg.

Végül 2021. június 5-én este, Törökszentmiklóson, ugyancsak egy lezáratlanul parkoló személyautóba szállt be, s a benne hagyott indítókulccsal indította el a járművet. Majd a már ismert forgatókönyv szerint forgalmi ok nélkül, kizárólag ittassága miatt, elveszítette uralmát a jármű felett. Ez esetben egy út szélén parkoló gépkocsiba hajtott bele. Mindkét jármű összetört.

Forrás: police.hu

A járási ügyészség vádiratában börtönben letöltendő szabadságvesztés kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság a közügyek gyakorlásától határozott időre, míg a járművezetéstől véglegesen tiltsa el a férfit.

Az ügy a Szolnoki Járásbíróságon folytatódik.

A vádlott letartóztatásban várja a bíróság előkészítő ülését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában