Kisújszállás

2022.02.11. 16:00

Balesetet okozott és felborult az engedély nélkül használt teherautóval

A Karcagi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat egy szeremlei férfi ellen.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

A vádirat szerint a 28 éves férfi 2021. március 29-én délután vendég volt a sértett házigazda kisújszállási házában, azonban összeveszett vendéglátója fiával. Az esetről a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség számolt be hírportálunknak. 

A szóváltás úgy fejeződött be, hogy a házigazda fia kikísérte a ház elé a vádlottat, ő pedig visszament az ingatlanba. A vádlott azonban kis idő múlva ugyancsak visszament a házba, s a konyhapultról magához vette a vendéglátói utcán parkoló teherautójának indítókulcsát. 

Ezt követően kiment az utcára, beült a tehergépjárműbe, és elhajtott vele anélkül, hogy a tulajdonosoktól erre engedélyt kapott volna.

Néhány perc elteltével a férfi egy kereszteződéshez érve balesetet okozott, mert egy jobbról érkező személyautónak nem adott elsőbbséget. Az ütközés erejétől a férfi által vezetett teherautó felborult és a tetejére borulva állt meg. A járműben 200.000 forint kár keletkezett.

Az ügyészség a jármű önkényes elvételének bűntette miatt már korábban is büntetett férfivel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztés kiszabására és arra tett indítványt, hogy a bíróság tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Az ügyben a Karcagi Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában