Jászberényi Járási Ügyészség

2022.02.28. 18:00

Több, mint ezer alkalommal hívta fel telefonon volt élettársát

A Jászberényi Járási Ügyészség volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntette miatt emelt vádat egy nagykátai férfi ellen.

szoljon.hu

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint az 50 éves férfi 2021 októberétől 2021. december 13-ig nem kevesebb, mint 1181 alkalommal hívta fel telefonon volt élettársát, aki kapcsolatuk megszakadását követően nagykátai otthonukból Jászalsószentgyörgyre költözött. A telefonhívások során a férfi rendszeresen szidalmazta és veréssel fenyegette volt élettársát. A férfi 2021 őszén 3 esetben el is utazott Nagykátáról Jászalsószentgyörgyre, ahol megjelent volt élettársa háza előtt, és ugyancsak azzal fenyegetőzött, hogy megveri a hölgyet. 

Az ügyészség vádiratában próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt a büntetlen előéletű férfivel szemben. (Az indítványozott intézkedés lényege, hogy a férfi büntetés (például szabadságvesztés) kiszabására számíthat, amennyiben tovább zaklatja volt élettársát, vagy bármely más bűncselekményt elkövet a próbaidő alatt.)

Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság dönt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában