Mezőtúr

2022.02.11. 19:30

Visszaélt munkatársa adataival, vádat emeltek ellene

A Mezőtúri Járási Ügyészség szabálysértésre vonatkozó hamis vád vétsége és közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat egy nagykanizsai lakhelyű férfi ellen, aki három hónap alatt négy rendőri intézkedés alkalmával hamisan, egy munkatársa adataival igazolta magát.

szoljon.hu

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a 36 éves férfi 2020. szeptember elején feltételes kedvezménnyel szabadult csalás és közokirat-hamisítás miatt kapott börtön büntetéséből – közölte hírportálunkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség

Szabadulását követően Kunmadarason dolgozott, s egy alkalommal megszerezte az egyik munkatársa személyi okmányait, így megismerte azonosító adatait.

Ezt követően a börtönből feltételes kedvezménnyel szabadult férfi azért, hogy „ne kerüljön bajba” minden őt érintő rendőri intézkedés során kollégája személyes adataival azonosította magát, s az általa elkövetett szabálysértésekről kiállított okiratokat mit sem sejtő munkatársa nevében írta alá.

Így a férfi 2020. december elejétől 2021. március elejéig, Mezőtúron és környékén négy szabálysértés (engedély nélküli vezetés, lopás és két esetben veszélyhelyzet miatti kijárási tilalom megsértése) miatti, helyszíni bírságolással befejezett rendőri intézkedés alkalmával igazolta magát hamisan úgy, hogy munkatársa adatait közölte a járőrökkel.

Az ügyészség a többszörösen büntetett férfivel szemben fegyházban letöltendő szabadságvesztés kiszabására, közügyektől eltiltásra, a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből történő kizárásra és arra tett indítványt vádiratában, hogy a bíróság annak a korábbi büntetésének a hátra lévő részét is rendelje végrehajtani, amelynek feltételes kedvezménye idején a vád tárgyává tett újabb bűncselekményeket elkövette.

Az ügy a Mezőtúri Járásbíróságon folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában