Vádemelés

2022.03.28. 18:00

Halálos balesetet okozott a jászalsószentgyörgyi férfi

A Szolnoki Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy jászalsószentgyörgyi férfi ellen.

Szoljon.hu

Fotó: Police.hu

A vádirat szerint a 44 éves férfi 2021. augusztus 31-én délután, Jászalsószentgyörgy lakott területén kívül, teherautóval igyekezett Jászladány felé. Két utast szállított a középső és a jobb oldali üléseken. Útjuk során egyikük sem használt biztonsági övet – közölte hírportálunkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

 

A férfi a 3226-os út egyenes vonalvezetésű, 6 méter széles útszakaszán figyelmetlensége miatt – külső forgalmi ok nélkül – lehaladt a teherautóval a jobb oldali útpadkára, majd a jármű jobb első részével az árok falának csapódott. Az ütközés erejétől a teherautó a függőleges tengelye körül megpördült, majd az eredeti haladási irányával szembe fordulva állt meg. 

A középső ülésen utazó hölgy az ütközés következtében szerzett, élettel össze nem egyeztethető sérülései folytán, másfél órával a baleset után elhunyt.

A biztonsági öv rendeltetésszerű használata esetén a halálos kimenetelű sérülés nagy valószínűséggel elmaradt volna. A teherautót vezető férfi és a jobb oldali ülésben utazó hölgy 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedtek el.  


Az ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházat szabjon ki a vádlottal szemben és tiltsa el őt a közúti járművezetéstől. Az ügy a Jászberényi Járásbíróságon folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában