Vádemelés

2022.03.16. 09:50

Több százezer forinttal rövidítette meg ismerősét egy jászberényi nő

A nő a rábízott 300 ezer forintból csupán 60 ezerrel tudott elszámolni a sértettnek.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

A Jászberényi Járási Ügyészség sikkasztás vétsége miatt emelt vádat egy jászberényi nő ellen – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei

Főügyészség.

 

A vádirat szerint a nőt ismerőse 2021. februárjában arra kérte, hogy vigyázzon a lakására, amíg kórházi kezelése miatt távol lesz otthonától. A sértett nő azzal is megbízta a vádlottat, hogy a lakással kapcsolatos, vagy bármely más, nem várt kiadásait is rendezze helyette. Erre a célra át is adott a sértett 300.000 forintot a vádlottnak.

 

A sértett másfél hétig tartó kezelést követően, 2021. február 26-án tért haza a kórházból. Ekkor azzal kellett szembesülnie, hogy a vádlott a pénzből csak 60.000 forinttal tud elszámolni, s a többit, 240.000 forintot, elköltötte saját kiadásaira.

Az ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a 71 éves vádlottal szemben próbára bocsátás intézkedést alkalmazzon, és kötelezze őt az elsikkasztott összeg visszafizetésére.

 

Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság, várhatóan tárgyalás mellőzésével, hoz majd döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában