Szandaszőlős

2022.04.17. 08:23

A trükkös csalás veszélyeire hívták fel a figyelmet a rendőrök

Prevenciós előadást tartottak a Szandaszőlősi Művelődési Házban.

Szoljon.hu

Fotó: police.hu

A Szandaszőlősi Művelődési Házban, a Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai tartottak prevenciós előadást a helyi Nyugdíjas Klub tagjainak – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ennek keretén belül Major Tamás r.törzszászlós, körzeti megbízott bűnmegelőzési kisfilmet mutatott be a trükkös csalásokról. Az áldozattá válás megelőzése érdekében Volter Ildikó címzetes rendőr őrnagy felhívta az idősek figyelmét az „unokázós csalás” elkövetési módszereire, az idegenekkel szembeni óvatosságra. Kiemelte, hogy ne engedjenek be otthonaikba ismeretlen személyeket, házalókat, valamint a hatóságok, illetve közüzemi szolgáltatók munkatársaitól minden esetben kérjenek igazolványt.

Az interaktív előadás során a klubtagok megosztották tapasztalataikat, észrevételeiket a rendőrökkel, akik a felmerülő kérdésekre készségesen válaszoltak. Az előadás végén az idősek tájékoztató szóróanyagokat vehettek át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában