Jászkunság

2022.04.14. 10:04

Közel ötszázan nem használták a biztonsági övet a rendőri ellenőrzéskor

A közlekedésrendészeti járőrök a napokban Jász-Nagykun-Szolnok megyében a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték.

Szoljon.hu

Forrás: Police.hu

Az egyenruhások 498 alkalommal állapították meg a biztonsági öv használatának elmulasztását – közölte a police.hu.

Túlnyomórészt, 412 esetben a járművezető nem kapcsolta be a biztonsági övet, míg az utasok 86 esetben mellőzték az övhasználatot. A rendőrök a szabályszegő járművezetőket közigazgatási bírsággal sújtották és részükre közlekedési előéleti pontokat is előírtak. Felfoghatatlan tény, hogy gyermekbiztonsági rendszert 14 autóban nem használtak, a felelőtlen gépjárművezetőkre helyszíni bírságot szabtak ki a közlekedésrendészeti munkatársak. Örvendetes, hogy a motorkerékpárral közlekedő járművezetők kivétel nélkül használtak bukósisakot.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közúti közlekedésben résztvevők figyelmét, hogy a passzív biztonsági eszközök használatával saját testi épségük védelmét szolgálják, annak érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában