Jászberényi Járásbíróság

2022.04.03. 11:58

Rendőrök elől menekült, árokba borult autójával

A Szolnoki Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfivel szemben, aki súlyos sérüléseket okozott utasának, amikor Jászapáti lakott területén el akart menekülni az őt igazoltatni szándékozó járőrök elől, de ittassága folytán gépkocsijával belehajtott egy vízelvezető árokba.

Szoljon.hu

Fotó: Jászberényi Rendőrkapitányság

A vádirat szerint a 29 éves farmosi férfi 2021. május 14-én délelőtt, Jászapáti lakott területén, személyautóval – az anyósülésen helyet foglaló utasával együtt – haladt a MÉH telep felől a 31. számú főút felé, amikor felfigyelt a mögé felzárkózó rendőrautó villogó kékfény jelzésére – közölte hírportálunkkal Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

 

A férfi, mivel jogosítvány nélkül, ittasan vezette az autót, gyorsítani kezdett azzal a szándékkal, hogy a járőrautót lehagyva, kivonja magát az intézkedés alól.

Ekkor a járőrök már szirénával is jelezték számára, hogy autójával félre kell húzódnia.

A férfi nem állt meg, azonban súlyos ittassága folytán eltúlzott sebességgel haladt be egy balra ívelő kanyarba, ezért elveszítette uralmát az autó felett. Ennek következtében a gépkocsi lehaladt a jobb oldali útpadkára, áthajtott a közeli benzinkút bekötőútjának torkolatán és egy betonozott vízelvezető ároknak ütközve, jobb oldalára borulva állt meg.    

A baleset következtében a vádlott és utasa 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedtek.

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság az ittas járművezetés miatt már többször büntetett férfit börtönben letöltendő szabadságvesztéssel sújtsa, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint – véglegesen – tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Az ügy a Jászberényi Járásbíróságon folytatódik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában