Belehalt sérüléseibe / Videóval

2022.06.03. 10:33

Fojtogatták, rugdosták az idős férfit, letartóztatásban a szolnoki rablók

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette, rablás bűntettének kísérlete és magánlaksértés bűntette miatt indítványozta annak a 31 éves férfinek és 40 éves nőnek a letartóztatását, akik Szolnokon, májusban olyan súlyosan bántalmaztak a saját otthonában egy 82 éves férfit, hogy annak eltört a bordája és légmell sérülést is szenvedett.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a rendőrök őrizetbe vettek egy szolnoki párt, amelynek tagjai pénzt követelve, kíméletlenül bántalmaztak egy idős férfit, aki a kórházba szállítás után néhány nappal belehalt sérüléseibe.

Mint azt a megyei főügyészségtől megtudtuk, a rendelkezésre álló adatok szerint a két hajléktalan gyanúsított Szolnokon, május 18-án az éjjeli órákban a nyitott kertkapun és a csukott, de be nem zárt bejárati ajtón bementek a 82 éves férfi házába, amire az idős férfi felébredt, és megpróbálta őket kiküldeni a házból, így szóváltásba kerültek.

A 31 éves férfi elkezdte ütni az idősebb férfit, őt fojtogatta, rugdosta, majd a bántalmazásba bekapcsolódott a 40 éves nő is, aki szintén több alkalommal megrúgta a társa által fojtogatott idős férfit.

A bántalmazás közben a gyanúsítottak pénzt is követeltek az idős férfitől. Miután a bántalmazást befejezték, még pénzt keresve átkutatták a konyha padlóján ájultan fekvő férfi ruházatát, és mivel számukra semmi értékeset nem találtak, a házból elmentek.

Az eset során az idős férfi 8 napon túl gyógyuló bordatörést és légmell sérülést szenvedett, amely életveszélyes sérülés.

A 31 éves férfi gyanúsított többszörösen is büntetett, legutóbbi elítéléséből idén áprilisban szabadult, mostani tettét igen rövid idővel a szabadlábra kerülése után már mint többszörös és különös visszaeső követte el.

A főügyészség indítványában hivatkozott arra, hogy fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye, mely veszélyt tovább fokozza a gyanúsítottak családi kötődések nélküli, hajléktalan életmódja, valamint a a büntetett férfi esetében a bűnismétlés kiemelkedő veszélye is.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványát megalapozottnak tartotta, és június 2-án elrendelte mindkét gyanúsított letartóztatását. Az ügyben a gyanúsítottak és védőik fellebbezése miatt a Szolnoki Törvényszék hoz majd végleges döntést.

A szomszédja talált rá a megvert férfira

A Tények.hu riportjából kiderül, az egyik szomszéd értesítette a férfi családját, miután meglátta a kapunál összeesett idős embert. A környéken élők döbbenten állnak a történtek előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában