Galériával

2022.06.15. 13:55

Hármas koccanást is szimuláltak a szolnoki Hild téren

Baleseti helyszínt rendeztek be a Hild téren szerdán. A XI. Országos Balesethelyszínelő Versenyt idén Jász-Nagykun-Szolnok megye rendezhette. A nagyszabású próbatétel során elméleti és gyakorlati feladatokban is bizonyíthattak a rendőrök.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Nagy Balázs

Az Országos Balesethelyszínelő Versenynek ezelőtt éppen 10 éve adhatott otthont Jász-Nagykun- Szolnok megye, az idei alkalomra 19, kétfős csapat érkezett.

Fél éve készülünk a versenyre, a háromnapos rendezvénynek Szolnok és Martfű biztosította a helyszínt

– mondta Dávid Mónika, rendőr őrnagy, a Közlekedésrendészeti osztály kiemelt főelőadója.

A KRESZ és szakmai elméleti teszteket már kedden a tiszazugi városban kitölthették a versenyzők, ott rövid bemelegítő feladatok, így például rendőri intézkedés is várt rájuk.

– A mai nap Szolnokon öt imitált helyszínre érkeztek meg a helyszínelők. Leginkább olyan baleseti okokkal találkozhattak, amik leggyakrabban előfordulnak. Ez például egy követési távolságos – mutatott a Hild téren felállított roncsokra.

Az egyik szolnoki nagyáruház parkolójában kerékpáros elütéses feladat volt, a Tiszaligetben kerékpár, segédmotoros kerékpár és elektromos rolleres ütközésnél kellett helyt állni, az Arénánál segítségelmulasztással kapcsolatban kellett intézkedni. A legfigyelmesebbek arra is rájöhetnek, hogy a cselekmány elkövetője visszatér a helyszínre. Az ötödik állomás a megyei rendőr-főkapitányság épülete, ahol kisjelentést, fényképalbumot és helyszínrajzot adtak le.

Az Agóránál kordonnal körbevett helyszín sok érdeklődőt vonzott, a kulisszák mögé is bepillanthatott a lakosság.

Bárki megtekintheti a rendőrök munkáját, kellőképpen tágas a tér, a rendezvényhez csatlakozott a bűn- és balesetmegelőzés és a toborzók

– emelte ki Dávid Mónika. 

Kreatívan, de figyelmesen végezték munkájukat 

Egy-egy állomáson 20-45 perc állt rendelkezésre a feladatok megoldására.

– A rendőr szakmai versenyek közül a legjelentősebb presztízsű ez, van jelentősége melyik az a megye ahol a legjobb balesethelyszínelők vannak. A Szolnok megyeiek eddig négy alkalommal állhattak dobogóra – mondta Dávid Mónika, rendőr őrnagy, a Közlekedésrendészeti osztály kiemelt főelőadója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában