Kék hírek

2022.07.22. 09:46

Kábítószer-birtoklás, lopás és pénzhamisítás is szerepel a szolnoki férfi rovásán

A férfi korábban már nyolc alkalommal volt büntetve lopás bűntette, pénzhamisítás bűntette és kábítószer birtoklásának vétsége miatt.

Szoljon.hu

Fotó: police.hu

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a 26 éves szolnoki férfinek a letartóztatását, aki korábban már nyolc alkalommal volt büntetve lopás bűntette, pénzhamisítás bűntette és kábítószer birtoklásának vétsége miatt, és másfél hónap alatt hat különböző helyről is lopott értéktárgyakat Szolnokon.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi Szolnokon, május 30. és július 18. napja között hat alkalommal is lopott, különböző helyekről, amit éppen ott talált. Így élelmiszerüzletből csokoládét, sörözőből, sportöltözőből pénztárcát, családi ház és társasház udvaráról kerékpárokat, de ékszert is vitt el egy szolnoki családi ház alsókonyhájából. 

Az eltulajdonított tárgyak értéke mintegy 360 ezer forint volt.

Az ügyészség indítványában hivatkozott arra, hogy a 26 éves férfi eddig nyolc alkalommal volt büntetve, főként vagyon elleni bűncselekmények miatt és jelenleg is folyik ellene ezen az eljáráson kívül szintén lopás bűntette miatt Székesfehérváron is büntetőeljárás, így esetében a bűnismétlés veszélye kiemelkedő.

Az indítvány szerint a férfi nem rendelkezik állandó munkahellyel, jövedelemmel sem, bűncselekmények elkövetéséből tartja fenn magát, az ország más településein is követett már el hasonló bűncselekményeket, így a családi és munkahelyi kötődések nélküli életmódjára valamint a várható szabadságvesztés büntetés mértékére figyelemmel a szökés, elrejtőzés veszélye is fennáll.

Az ügyészség továbbá megalapozottnak látta a bizonyítás megnehezítésének veszélyét is a gyanúsított esetében.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványát alaposnak értékelte és július 21-én elrendelte a gyanúsított letartóztatását. Az ügyben a gyanúsított és védője fellebbezése okán a Szolnoki Törvényszék hoz végleges döntést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában