Galériával frissítve

2022.07.23. 18:34

Hatalmas tűz tombol Mezőtúrnál, több kilométer hosszan ég az aljnövényzet

A tűz lakóházakat, tanyákat, állatokat, körbálákat veszélyeztet, és vasúti kábelek is megsérültek, így egy szakaszon vágányzárat rendeltek el.

Szoljon.hu

Fotó: Kiss János

Friss 2022.07.24. 10:10, : 

Éjjel sikerült megfékezni a lángokat – tájékoztatta hírportálunkat a Katasztrófavédelem. A tűzzel érintett hodályban több birka és egy marha is elpusztulhatott, illetve bálák izzottak – ezek felügyelet melletti leégetéséhez a kunszentmártoni hivatásos tűzoltókat is a helyszínre riasztották.

Korábban írtuk:

Foltokban, körülbelül tizenöt-húsz kilométer hosszan ég az aljnövényzet Mezőtúr térségében, a vasúti töltés mellett, a 46-os főút közelében – tájékoztatta hírportálunkat a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. 

A tűz lakóházakat, tanyákat, állatokat, körbálákat és lábon álló napraforgót veszélyeztet. A lángok nyomán két hodály is meggyulladt, a tulajondonos a bennük lévő szarvasmarhák egy részét kiterelte. A tűzben vasúti kábelek is megsérültek, Nagylapos és Kétpó között vágányzárat kellett elrendelni. 

A lángokat, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, a mezőtúri, a karcagi, a szeghalmi, a szarvasi, a szentesi, a püspökladányi hivatásos és a mesterszállási önkéntes tűzoltók oltják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában