Rablás

2022.09.12. 14:14

Borospalackkal támadt rá a kunszenti pályaudvar mosdójában egy 72 éves férfire

Az ügyészség a férfivel szemben 7 és fél év fegyházban letöltendő szabadságvesztést, valamint 8 év közügyek gyakorlásától eltiltást indítványozott a vádiratában.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség rablás és közokirattal visszaélés miatt vádat emelt egy 21 éves kunszentmártoni lakhelyű férfivel szemben, aki idén márciusban a helyi buszpályaudvar mosdójában megütötte és elvette a pénzét az ott várakozó idősebb férfinek – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a fiatal férfi március 16-án délelőtt a pályaudvaron beszélgetni kezdett az ott várakozó 72 éves férfivel, akit a mosdóba is követett annak érdekében, hogy a férfinél látott pénzt megszerezze. A mosdóban a férfi egy nála lévő borospalackkal megpróbálta leütni az idősebb férfit, aki ezt az ütést a kezével elhárította, azonban a vádlott ezután ököllel az arcán megütötte. Dulakodás közben végül az idősebb férfit a mosdó falához szorította, a torkát megragadta, miközben másik kezével az áldozat kabátja zsebéből a pénztárcáját a benne lévő 18.400 forint készpénzzel, valamint okmányaival együtt elvette, majd elmenekült a helyszínről.

A bántalmazás során az idősebb férfi az arcán véraláfutásos, a fején horzsolásos, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a férfivel szemben – amennyiben az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri – 7 és fél év fegyházban letöltendő szabadságvesztést, valamint 8 év közügyek gyakorlásától eltiltást indítványozott a vádiratában.

Az ügyben a Kunszentmártoni Járásbíróság hoz majd döntést, amit a vádlott letartóztatásban vár.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában