Videóval

2022.10.18. 07:37

Kábítószer-kereskedőkre csaptak le a megyében

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei és helyi szervek rendőri erői dolgoztak a megyénket érintő kábítószer-kereskedelem felderítésében.

Szoljon.hu

Forrás: Police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Felderítő Osztály és a Rendészeti Igazgatóság Tisza Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának munkatársai, a Karcagi, a Kunszentmártoni, és a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság kollégáival október 12-én mértek csapást az illetékességi területükön tevékenykedő, kábítószer-kereskedelemmel összefüggésbe hozható személyekre – közölte a police.hu.

A nyomozók 20 lakcímen összesen 28 előállítást foganatosítottak. A kényszerintézkedéssel párhuzamosan végrehajtott nyomozási cselekmények eredményeként több mint 15 kg vágott dohányt, 1110,98 g kábítószer gyanúját keltő anyagot, 177 db extasy tablettát, valamint vagyonvisszaszerzési tevékenység okán 1485 eurot, 5.796.500 forintot és 547 g arany ékszert, továbbá nagyértékű személyautókat, mobiltelefon készülékeket, műszaki cikkeket foglaltak le.

A rendelkezésre álló adatok szerint 9 személy rendszeresen, anyagi haszonszerzésre törekedve értékesített kábítószer gyanúját keltő anyagokat Jász-Nagykun-Szolnok megyei lakosoknak. A terhelteket kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták a nyomozók.  Az illetékes nyomozó hatóság a gyanúsítottak őrizetbe vételéről határozott és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A bíróság valamennyiük esetében 30 napra rendelte el letartóztatásukat.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában