Fotókkal frissítve

2022.12.26. 12:00

A tiszakürti lángokat négy órán át oltották a tűzoltók

185 segélyhívás érkezett december 25-én a katasztrófavédelemhez, ebből 133 esetben volt szükség a tűzoltókra.

Szoljon.hu

A tűz a főépületre is átterjedt

Forrás: Kunszentmárton HTP

Karácsony első napján 185 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, melyből 133 helyen volt szükség a tűzoltók beavatkozására – tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Mint közleményükben írták, 31 esetben tűz miatt, 102 alkalommal pedig műszaki mentést igénylő balesetekhez hívták őket. Hozzátették, december 25-én összesen 21 lakástűz volt.

Tiszakürtre délelőtt tizenegy óra körül riasztották a tűzoltókat, ahol egy melléképület és a hozzá épített kocsibeállóban egy traktor és egy személyautó gyulladt ki, a tűz pedig a főépület tetőszerkezetére is átterjedt. A tűzoltók négy órán át küzdöttek a lángokkal.

A tűzben két jármű is lángra kapott
Forrás: Kunszentmárton HTP

A katasztrófavédelem jelezte, 500 járművel 2000 tűzoltó van szolgálatban karácsonykor is, akik ha baj van, a riasztástól számított 120 másodpercen belül elindulnak. Ám, ha figyelünk a gyertyákra, adventi koszorúkra, fényfüzérekre, főzésre, fűtésre, emellett az út és látási viszonyoknak megfelelően vezetünk, elkerülhetjük a velük való találkozást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában