Bűnügy

2023.01.28. 07:08

Ittasan okozott súlyos balesetet egy újszászi férfi

Az ütközés következtében a balesetben vétlen autó jobb első ülésén utazó férfi szegycsont törést, a hátsó ülésen utazó egyik nő testszerte hámzúzódásos sérüléseket és egy bordatörést szenvedett.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

A Szolnoki Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt emelt vádat azzal a 27 éves újszászi férfivel szemben, aki közepes fokú ittas állapotban okozott baleset Szolnokon, melynek során a férfi és további két személy is súlyos sérüléseket szenvedett – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi 2021. október 30-án, este negyed tízkor, Szolnok lakott területén belül, a Thököly úton – az előírt sebességet betartva – közlekedett az általa vezetett autóval, közepes fokú ittas állapotban úgy, hogy a biztonsági övet nem használta.

A balesetben az egyik autó kereke is kiszakadt a helyéről
Forrás: police.hu

Ugyanebben az időben a férfivel szemben közlekedett egy másik férfi az általa vezetett kocsival, szintén az előírt sebességhatárt betartva, akivel a jobb első ülésen utazott egy férfi, a hátsó üléseken két nő és egy férfi, akik valamennyien használták a jármű biztonsági övét.

A vádlott az ittassága miatt – egyéb külső forgalmi ok nélkül – a Thököly úti felüljáróról haladva áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, melyet a szembejövő kocsi sofőrje észlelt, ezért az ütközés elkerülése érdekében az autóját jobbra kormányozta, azonban az ütközést már elkerülni nem tudta.

Az ütközés következtében a balesetben vétlen gépkocsi jobb első ülésén utazó férfi szegycsont törést, a hátsó ülésen utazó egyik nő testszerte hámzúzódásos sérüléseket és egy bordatörést szenvedett.

A baleset következtében az ittas férfi szintén több súlyos testi sérülést szenvedett, eltört a medencecsontja is.

Az ügyészség a férfivel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, járművezetéstől eltiltás és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában