Mindenkit megállítanak

2023.01.13. 11:25

Különleges módszerrel vadásznak az ittas vezetőkre a jászkunsági rendőrök

A rendőrök január 16-án a vármegye teljes területén úgynevezett finn módszerrel szűrik ki a forgalomból az ittas, illetve bódult vezetőket.

Szoljon.hu

Forrás: Police.hu

A rendőrök a január 16-án a vármegye teljes területén úgynevezett finn módszerrel szűrik ki a forgalomból az ittas, illetve bódult vezetőket – közölte a police.hu.

A finn módszer hatékonysága abban rejlik, hogy nagyon gyorsan nagy számban tudnak elvégezni a rendőrök alkoholtesztet a sofőröknél, mivel a vizsgálat csak és kizárólag szondáztatásból áll - amit elektronikus eszközzel végeznek el. Így egy-egy gépjárművezető maximum 1-2 percet áll az ellenőrzésponton, amit általában a települések határában biztonságos helyen létesítenek.

Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat. Pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, akikkel szemben eljárást kezdeményeznek. 

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a járművezetőket, hogy minden esetben tartsák be a közlekedési szabályokat!  Az ittas, bódult vezetés nem csak büntetést von maga után, hanem az ilyen sofőr a saját és mások életét is veszélyezteti. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában