Életmentés

2023.03.03. 11:25

Csak annyi idejük maradt a berényi tűzoltóknak, hogy berohanjanak a házba az idős férfiért

A férfinak tavaly szívinfarktusa, a múlt hónapban pedig szívműtétje volt.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Szőke Péter

Egy idős férfi életét mentették meg a tűzoltók Jászberényben – tájékoztatott közösségi oldalán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Mint írják, a tűzoltókat csütörtökön kora délután az egyik lakóépülethez riasztották, mert a ház kéményének téglái meglazultak és veszélyessé váltak. A helyszínre kiérkező egység a tulajdonost és szomszédját találta a megadott helyszínen. Amikor a rajparancsnok és egy tűzoltó elkezdte feltérképezni a helyzetet, társaik azt jelzték, hogy a házban élő idős férfi rosszul lett, keringése összeomlott. Mint később kiderült, tavaly év végén szívinfarktusa, a múlt hónapban pedig szívműtétje volt. 

A gépjárművezető az egyik tűzoltóval együtt azonnal megkezdte az újraélesztését. A műveletirányítás értesítette a mentőket, a rajparancsnok pedig a 112-es segélyhívót hívta. Az újraélesztést végző két tűzoltó a mentők kiérkezéséig szünet nélkül, felváltva végezte a szívmasszázst, így a sérült embert sikeres újraélesztést és stabilizálást követően szállíthatták kórházba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában