Jogerős döntés

2023.03.09. 17:40

Lopott, majd rabolt: hat év börtönre ítélték a visszaeső tiszaburai rablót

Rablás és lopás bűntette miatt állította bíróság elé a Tiszafüredi Járási Ügyészség azt a 28 éves tiszaburai férfit, aki januárban Tiszaburán először lopott, majd februárban kirabolta egyik ismerősét.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A 28 éves férfi január 22-én bemászott egy kerítéssel körbevett tiszaburai lakóház udvarára, és a melléképület zárt ajtaját kifeszítve onnan 60 ezer forint értékben egy dekopírfűrészt és egy akkumulátoros csavarbehajtót lopott el – közölte hírportálunkkal dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

A férfi február 10-én 20 óra körül, Tiszaburán, az utcán a karjánál fogva kísérte haza az ittas állapotban lévő 33 éves férfi ismerősét, velük tartott még a 33 éves férfi unokaöccse is. A férfi az ismerőse ittas állapotát kihasználva a felső ruhája cipzáras zsebéből ellopott 12 600 forintot, amit a sértett, valamint az unokaöccse is észlelt, és felszólították a férfit, hogy adja vissza a pénzt. 

Amikor megpróbálták a férfi zsebeit átkutatni, ő ellenállt, és a készpénz megtartása érdekében ököllel megütötte a sértettet, valamint két kézzel ellökte az unokaöccsét is, majd  elfutott a pénzzel.

A járási ügyészség gyorsított eljárás keretében, március 9-én bíróság elé állította a vagyon elleni bűncselekmények miatt korábban már büntetett, jelenleg is letartóztatásban lévő férfit, aki a most terhére rótt cselekményeket különös visszaesőként követte el.

A bíróság az ügyészség indítványa alapján bűnösnek mondta ki a bűncselekményeket beismerő férfit, és ezért őt 6 év börtönben letöltendő szabadságvesztésre, és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá 72 600 forint összeg erejéig vagyonelkobzást rendelt el.

A kiszabott ítélettel szemben nem jelentettek be fellebbezést, így jogerőssé vált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában