Segítségnyújtás

2023.03.02. 14:02

Szolnoki katonák mentettek meg egy magatehetetlen, vérző fejű férfit a parkolóban

Szolnoki katonák mentették meg egy 59 éves férfi életét, aki vérző fejjel hevert a belváros egyik parkolójában. A segítségnyújtást az esti sötétség és a fagyos idő is nehezítette.

Mészáros Géza

Domány Loretta őrmester és Csontos Dániel tizedes nem késlekedett, azonnal a sérült személy segítségére siettek

Forrás: Honvédelem.hu

A Magyar Honvédségtől kapott értesüléseink szerint a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár katonái a közelmúltban egy magatehetetlen, sérült férfinak nyújtottak segítséget a vármegyeszékhelyen. Domány Loretta őrmester és Csontos Dániel tizedes még február 10-én este egy fiatal járókelőre lettek figyelmesek, aki egy magatehetetlen férfinak próbált segítséget nyújtani a parkoló gépjárművek között, a fagypont alatti hidegben.

Az 59 éves, földön fekvő, vérző fejű férfi zavart tudatállapotban volt, de el tudta mondani, hogy elesett és beütötte a fejét. A sérült a jobb szeme fölött erősen vérzett, ezért a két katona azonnal megkezdte a vérzéscsillapítást, amelyhez felhasználták a közelben lévő gépjárművük elsősegély-dobozának tartalmát. Ezzel egyidőben természetesen értesítették az Országos Mentőszolgálat munkatársait, majd a mentők kiérkezéséig a sérültet szigetelő fóliával takarták be.

A szakszerű ellátás sikeréhez hozzájárult az is, hogy Csontos tizedes a közelmúltban fejezte be a harctéri életmentő (Combat Life Saver – CLS) képességet megújító, az MH Egészségügyi Központ szakemberei által szervezett tanfolyamot – tájékoztatott a történtekről a Magyar Honvédség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában