Akcióban az egyenruhások

2023.04.24. 13:00

Biztonsági öv nélkül, ráadásul ittasan vezetett egy jászkunsági sofőr

Az elmúlt néhány napban több súlyos baleset történt a Jászkunságban, a rendőrök ittas járművezetőket is kiszűrtek.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az elmúlt három napon a vármegye rendőrei két személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján, valamint tíz ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból. A Jászkunságban az elmúlt hetvenkét órában hat személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intézkedtek a rendőrök.

Április 21-én délután fél ötkor történt személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset Kunszentmárton külterületén a 45-ös számú főút 6. kilométerszelvényében. – A rendelkezésre álló adatok alapján egy 48 éves szentesi férfi közlekedett motorkerékpárral a 45-ös számú főúton, Kunszentmárton irányából Szentes felé. Haladása során egy balra ívelő útkanyarulatban elvesztette uralmát a jármű irányítása felett, megcsúszott, majd nekiütközött a vasúti átjáróban lévő vasúti fényjelző készüléknek. A baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – a motorkerékpáros nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, őt az Országos Mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították – tájékoztatta hírportálunkat András Hunor Lehel.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense egy szombati balesetről is beszámolt, mely Túrkevén, a Thököly utcában történt. – Egy helyi lakos közlekedett személygépkocsival április 22-én 0 óra 15 perckor az említett utcában, haladása során, az egyenes útszakaszon lehaladt a menetiránya szerinti jobb oldali útpadkára, ahol egy fának ütközött. 

A baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – a sofőr nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett – mondta el. András Hunor Lehet kiemelte: a rendelkezésre álló adatok alapján a sofőr nem használta a biztonsági övet, valamint ott a helyszínen a nála alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság ezúton is felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a mindenkori út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg sebességüket! – Kérjük továbbá, hogy tartózkodjanak az alkohol és bódító hatású szerek fogyasztásától a járművezetés megkezdése előtt, és tartsák be a közlekedési szabályokat – emelte ki a sajtóreferens.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában