Ittasan, jogosítvány nélkül

2023.04.27. 17:07

Egy autónak is nekiütközött rövid útja során az önjelölt buszsofőr Szolnokon

Ittasan, jogosítvány nélkül, jogosulatlanul vitt el egy autóbuszt egy jászberényi férfi, aki a járművel nekiütközött egy teherautónak, közel egymillió forintos kárt okozva a sértett cégnek.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Matey István

Április 26-án este fura módon ért véget egy helyi járatos autóbusz vezetőjének műszakja. 

– Este fél nyolckor leparkolt a járművel szolnoki telephelyén, majd leadva a műszakot saját autójával haza indult. Kis idő elteltével a telephely biztonsági őre hívta telefonon, mert az autóbuszban mozgást észlelt. A járműben egy férfi tartózkodott, aki a buszban hagyott kulccsal beindította azt, elindult, de a telephelyről kihajtáskor nekiütközött egy teherautónak – kezdte a történetet András Hunor Lehel. 

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense folytatta, miszerint a jármű „eredeti” sofőrje a telephelytől egy kilométerre az Abonyi úton beérte a buszt, amely éppen egy megállóban félreállt. 

A nyitott ajtón fellépett a buszba, az indítókulcsot magához vette, majd a vezetőülésben helyet foglaló férfit a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta.

– A helyszínre érkező szolnoki rendőrök a 41 éves férfival szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív értéket mutatott, s megállapították, hogy a férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik. A jogsértőt előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók jármű önkényes elvétele bűntett gyanúja miatt hallgatták ki. Ellene ittas járművezetés vétség gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak. Emellett közúti közlekedési rendjének megzavarása, valamint engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárást indítottak vele szemben, majd őrizetbe vették – részletezte András Hunor Lehel.

A férfi ittasan, ráadásul jogosítvány nélkül kötötte el a buszt
Forrás: Police.hu

Az összetört teherautó szintén a sértett cég tulajdonában van, az anyagi kár közel egymillió forint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában