Minden előzmény nélkül

2023.04.25. 19:55

Italozás után megverte és kirabolta külföldi áldozatát két férfi Szolnokon

A szolnoki rendőrök rablás miatt vettek őrizetbe két férfit, akik a megalapozott gyanú szerint bántalmaztak egy külföldi sértettet, majd eltulajdonították értékeit.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Április 24-én este érkezett a bejelentés a Szolnoki Rendőrkapitányságra egy magyarul kommunikálni nem tudó, vérző fejű férfiről. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a helyszínre érkező rendőrök tolmács segítségével hallgatták meg a külföldi sértettet. Ő arról számolt be, hogy Szolnokon este nyolc óra körül együtt italozott két, számára idegen férfival, majd a vendéglátóhelyről elindulva az egyik alkalmi cimbora lefogta, míg a másik – minden előzmény nélkül – ököllel többször megütötte. 

A bántalmazó kivette a sértett kabátja zsebéből a mobiltelefonját és pénztárcáját, melyben több száz euró készpénz volt.

– A szolnoki egyenruhások helyzetfelismerésének köszönhetőn hamar látókörükbe került egy, a bejelentés előtt a helyszín közelében igazoltatott férfi. A rendőrök elfogtak és előállítottak egy 23 éves tiszabői lakost, majd rövid időn belül társát, egy 36 éves szolnoki lakost, is megtalálták. Rablás gyanúja miatt mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók őrizetbe vették őket – számolt be a részletekről Mári Ilona. 

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a 23 éves támadónál megtalálták és lefoglalták a sértett tárcáját és anyanyelvén írt cetliket, míg társánál annak telefonja volt. Kiderült továbbá, hogy a fiatalabb gyanúsított a bűncselekményt követően euró készpénzzel vásárolt egy helyi benzinkúton. 

A rendőrök elfogták a rablással gyanúsított két férfit
Forrás: Police.hu

– A Szolnoki Rendőrkapitányság rablás bűntett miatt folytat eljárást – tette hozzá a szóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában