Tiszaszentimre

2023.04.11. 13:55

Megdöbbentő jelenetek játszódtak le az elhagyatott háznál, miután feltűnt a vasvillás férfi

Az áldozat egyetlen reménye egy kályhacső volt, amellyel védekezni próbált..

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Egy épületbontásból adódó családi nézeteltérés miatt saját unokaöccsére támadt rá előbb kapával, majd vasvillával egy nyugdíjas férfi Tiszaszentimrén. Az idős embert a Szolnoki Törvényszék kedden nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Egy idősödő testvérpár, egy hatvanas éveiben járó férfi, a büntetőper vádlottja és egy nő (az ügy sértettjének édesanyja) között az elhunyt édesanyjuktól megöröklött háza szült viszályt Tiszaszentimrén. Az örökösöket az illetékes építésügyi hatóság évekkel ezelőtt kötelezte az ingatlanon lévő lakóépülettel és melléképületekkel kapcsolatban fennálló balesetveszélyes állapot megszüntetésére, részbeni elbontására. 

Miután e kötelezettségüknek nem tettek eleget, az adóhatóság figyelmeztette az érintetteket annak teljesítésére. 

A vádlott testvére erről értesülve felhatalmazta a fiát, a büntetőügy sértettjét, hogy az ingatlanon végezze el az előírt munkálatokat. Emiatt a fiatalember, a gyerekkori barátja és annak édesapja társaságában 2021. április 6-án Tiszaszentimrére utazott, majd délelőtt épületbontásba kezdtek. Ezt akadályozta volna meg az unokabáty, kerti szerszámokkal felfegyverkezve. 

Az illető előbb egy kapával próbálta fejbe vágni, majd egy négyágú vasvillával igyekezett ledöfni unokaöccsét, miközben azt kiabálta: „A … anyádat, megöllek!”. 

Sérülés végül nem történt, de a vádirat szerint egy alkalommal, amikor az unokaöccs egy kályhacsővel védte ki a fejére sújtó kapaütést, súlyos életveszélyes fejsérülést szenvedhetett volna.

A Szolnoki Törvényszéken április 11-én ítéletet hoztak az ügyben. Dr. Nádor Zoltán bíró bűnösnek találta a büntetlen előéletű vádlottat, és testi sértés bűntette miatt egy év és nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte – három év időtartamra felfüggesztve. 

A felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt férfi három nap gondolkodási időt kért a határozat kihirdetését követően
Fotós: Mészáros Géza

Az ügyész elfogadta a döntést, a vádlott és védője azonban három nap gondolkodási időt kért, ezért a határozat nem jogerős. Amennyiben a férfi és ügyvédje fellebbez, úgy a büntetőügy a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában