Vádemelés

2023.04.04. 16:00

Nem ment drogelvonóra a „kristályt” szippantó tiszabői nő

Korábban egy, a nő ellen indult eljárást az elterelés érdekében felfüggesztettek, ám ő ígéretének, miszerint elvonóra megy nem tett eleget. Vádat emeltek ellene.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Tiszafüredi Járási Ügyészség kábítószer fogyasztás és birtoklás miatt emelt vádat egy 24 éves tiszabői nővel szemben – tájékoztatta hírportálunkat dr. Ocsovai Ágnes, a vármegyei főügyészség sajtószóvivője. Az ügyészség korábban felfüggesztette az eljárást, hogy a nő kábítószer-függőséget gyógyító kezelésen, felvilágosításon vegyen részt.

Az ügyészségnek lehetősége van az eljárást az úgynevezett elterelés érdekében egy évre felfüggeszteni, mivel a Büntető Törvénykönyv alapján nem büntethető, aki kábítószert fogyaszt, ha a bűncselekmény elkövetését beismeri, és a törvényben meghatározott időre elvonóra, felvilágosításra megy.

Ennek a nő végül ígérete ellenére nem tett eleget. A vádirat szerint ugyanis még 2021. október elsején, este tíz óra körül egy tiszaburai söröző előtt „kristályt”, egy por állagú kábítószert fogyasztott. Az ügyben a Tiszafüredi Járásbíróság dönt majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában