Szoljon podcast

2023.04.28. 19:56

Rendőr- és tűzoltónap várta az érdeklődőket a szolnoki Tiszaligetben - galériával, videóval

A rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai színes programokkal várták az érdeklődőket Szolnokon, a Tiszaligeti Szabadidő és Turisztikai Központban. A program egyik fő célja a fiatalok katasztrófavédelmi ismereteinek bővítése, a versenyzés és a szórakozás volt.

Székács Szidónia

Kicsik és nagyok egyaránt élvezték a programot

Fotó: Mészáros János

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság rendőr- és tűzoltónapot tartott pénteken a szolnoki Tiszaligeti Szabadidő és Turisztikai Központban.  

A nyílt napon résztvevők találkozhattak kereső kutyákkal, megismerkedhetnek a rendőrök felszereléseivel, a rendőrségi és katasztrófavédelmi járművekkel, a bátrabbak pedig kipróbálhatták a biztonságiöv szimulátort is. Kicsik és nagyok egyaránt próbára tehették tudásukat prevenciós tesztek kitöltésével, illetve játékos feladatokban is ügyeskedhettek.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság két év kihagyás után idén ismét megrendezte területi szintű Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyét is. A megméretés keretében öt-öt általános- és középiskolás csapat tíz állomáson tesztelte, mennyit tud a katasztrófák elleni védekezésről. A vetélkedő lebonyolításában a Magyar Honvédség, a Szolnoki Mentőállomás, valamint az Europe Direct szolnoki irodája is bekapcsolódott. 

– A verseny célja maga az általános- és középiskolás tanulók katasztrófavédelmi ismereteinek bővítése, illetve a két szervezet népszerűségének és elismertségének növelése, annak bemutatása, hogy milyen kihívásokkal kell megküzdeniük a mindennapokban – árulta el a helyszínen Németh Ádám, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

– Ezen a napon a mezőtúriak taroltak, az általános iskolások közül első helyen végzett Mezőtúri Református Kollégium Általános Iskolája, a középiskolások közül pedig a Mezőtúri Református Kollégium és Gimnázium csapata érdemelte ki az első helyet – számolt be versenyről Németh Ádám. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában