Helytállás

2023.05.05. 13:55

A ceglédi rendőrök küzdöttek az idős férfi életéért, aki akkor már beszélni sem tudott

A ceglédi rendőrök Heimlich fogással segítettek egy 68 éves férfin. Az idős ember egy torkán akadt falat miatt fuldoklott.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az egyenruhások május 1-jén este egy ceglédi rendezvény biztosítási feladatait látták el, amikor futótűzként terjedt a hír: eltűnt idős férfit keres aggódó felesége – számolt be az esetről a Zsaru Magazin.

Az egyenruhások végig talpalták a majálist, nem sokkal később pedig meglátták a sült kolbászát jóízűen falatozó nyugdíjast.

Megvárták, míg befejezi, majd gondolták, inkább közrefogva biztonságban hazakísérik a térben és időben nehezen tájékozódó idős embert. Együtt sétáltak tovább, amikor a férfi hirtelen elgyengült, a rendőrök „Jól érzi magát?” kérdésére pedig már nem tudott válaszolni, csak tátogott, nehezen vette a levegőt és a torkára mutogatott.

Az arcszíne is megváltozott, így több kérdésre nem maradt idő.

Míg az egyik rendőr a rendezvényen lévő mentőkhöz szaladt segítségért, társa először az idős hátát kezdte ütögetni, de hatástalanul. A járőr ekkor hátulról átkarolta az akkor már az életéért küzdő és egyre jobban gyengülő férfit, majd Heimlich fogással többször összenyomta a tüdőt, az így megnövekedett légnyomás pedig kipréselte a félrenyelt falatot. Az idős férfi ki tudta köpni és egy mély levegővétel után már beszélni is tudott. Még nagyon gyenge volt, ám már gond nélkül lélegzett.

A biztonság kedvéért a mentők kórházba vitték, aggódó nejét pedig a rendőrök nyugtatták meg.

Néhány nappal később a rendőrök meglátogatták a férfit, hogy személyesen bizonyosodjanak meg arról, hogy minden rendben és jól van.

A rendőrök az otthonában keresték fel a megmentett férfit
Forrás: Zsaru Magazin Facebook-oldala

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában