Bűnügy

2023.05.30. 18:30

Egy tiszaburai házból kerti szerszámokat, fűkaszát, benzint lopott egy nő, majd két férfi is

A karcagi rendőrök lopás vétsége miatt három helyi lakost hallgattak ki a minap. A gyanú szerint először egy nő, majd tippje alapján, pár nappal később, két férfi tört be ugyanabba a tiszaburai ingatlanba.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Karcagi Rendőrkapitányságra május 29-én délelőtt érkezett bejelentés, miszerint május 26-a és május 29-e között ismeretlen behatolt egy tiszaburai ingatlanba és onnan két benzinmotoros fűkaszát és egy kannában 15 liter benzint tulajdonított el, több mint kétszázezer forint értékben – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya. 

A helyszínre érkező karcagi rendőrök adatot gyűjtöttek, tanúkat hallgattak ki, valamint elemezték a rendelkezésre álló kamerafelvételeket. A nyomozati cselekmények eredményeként beazonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőit.

Még a bejelentés napján délután elfogták és előállították a Kunhegyesi Rendőrőrsre a két helyi férfit, akiket a nyomozók lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgattak. Mindketten elismerték a bűncselekményt és a két fűkasza is előkerült. Egyiket a fiatalkorú terhelt lakcímén, a másikat már értékesítés után egy harmadik személytől foglalták le a rendőrök.

Az ellopott fűkaszák
Forrás: Police.hu

A fiatalkorú gyanúsított és felnőttkorú társa vallomásukban elmondták, hogy az idősebb jogsértő női rokonától kapták a tippet a lopáshoz, aki május 27-én délután járt ugyanazon ingatlanban és onnan, kannában 15 liter benzint, két fejszét, és három festő ecsetet tulajdonított el. A 25 éves helyi nőt is előállították a rendőrök és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában