Ügyészség

2023.05.17. 14:00

Közel 400 ezer forintnyi pénzbüntetést kapott a tiszasülyi szemetelő

Lezárult annak a 62 éves, többszörösen büntetett előéletű férfinak az ügye, aki két éve nyáron társával csaknem 10 zsák szemetet rakott le Tiszasüly határában.

Köllő Judit

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Szolnoki Törvényszék tájékoztatása szerint csaknem 10 zsák háztartási hulladékot, ruhaneműt, műanyag flakont, vödröket, nylon szatyrokat és üveget szállítottak a Tiszasüly határában lévő, a komplejárótól párszáz méterre található bokros területre. 

Az említett ügyben tavaly március 4-én emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség, két tárgyalást tartottak. A legutóbbin, 2022. december 5-én ítéletet hoztak, miszerint társtettesként elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértése miatt, mint többszörös visszaesőt 360.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

A gyanúsított, aki mindvégig tagadta bűnösségét, tudomásul vette a döntést. Az ügyészség azonban kevesellte ezt és pénzbüntetés helyett börtönbüntetésért fellebbezett. Így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen lezárult.

A fellebbezés nem vezetett eredményre. A Szolnoki Törvényszék másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában