Elítélték

2023.05.30. 19:00

Nem ülhet többé volán mögé a hat éves gyermekét szállítva büntetőfékező karcagi férfi

A szabálysértő sofőr meg akarta leckéztetni a hölgy sofőrt, az ítélet: soha többé nem vezethet.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Szolnoki Törvényszék másodfokú döntésével jogerősen lezárult annak a 46 éves büntetlen előéletű karcagi férfinak a büntetőügye, aki két éve azért okozott közlekedési balesetet, mert kérdőre akart vonni egy nőt, aki szerinte „bevágott” elé a körforgalomba. Az ügyről a törvényszék sajtóosztálya számolt be hírportálunknak.

A tényállás szerint a férfi 2021. július 7-én, nem sokkal délután kettő óra után, személygépkocsijával, Karcagon, a városközpont felől a Deák körúton haladt. A jobb első ülésen, biztonsági gyermekülésben, vele utazott 6 éves kisfia is. A bajok a Deák körút, Kórház utca, valamint a Madarasi és Rákóczi utak kereszteződésében található körforgalomban kezdődtek, ahol a férfi úgy ítélte meg, hogy az ott elé behajtó női sofőr nem biztosított számára elsőbbséget. Elhatározta, hogy megleckézteti. A nő kihajtott a körforgalomból, és a Kórház utcán folytatta volna útján, de a vádlott, a záróvonalra fittyet hányva, a forgalom elől elzárt területen áthajtva megelőzte, majd mindössze 2-3 méterrel előtte, féktávolságon belül fékezni kezdett. A nő nem tudta elkerülni az ütközést, és kis sebességgel a vádlott autójának hajtott. A balesetben senki sem sérült meg, de mindkét személygépkocsiban jelentős károk keletkeztek.

A Karcagi Járásbíróság tavaly október 24-én ítéletet hirdetett. A vádlottat – aki tagadta bűnösségét – közúti veszélyeztetés bűntette és rongálás vétsége miatt 1 év 3 hónap felfüggesztett börtönre ítélte, 240 ezer forint pénzbüntetést szabott ki vele szemben, és – figyelemmel arra, hogy a vádlott az ügyben elvégzett pszichológus szakértői vizsgálat alapján a közúti közlekedésben való részvételre alkalmatlan – végleges hatállyal eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője azonban felmentésért fellebbezett. A Szolnoki Törvényszék napokban meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában