Szolgálat

2023.05.10. 11:00

Több mint hatvanszor segítettek: eredményes évet zártak a miklósi polgárőrök

Többezer óra szolgálatban töltött idő, sikeres együttműködés a rendőrséggel, a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése– egyebek mellett ezek voltak jellemzőek Törökszentmiklós polgárőr egyesületének tavalyi évére.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Mirkó István / MW Archív

Az elmúlt évi tevékenységéről, és az idei terveiről számolt be a város legutóbbi képviselő-testületi ülésén a törökszentmiklósi polgárőrség. Mint azt Budai Ferenc, a polgárőr egyesület alelnöke ismertette, a polgárőrség 2022- ben 8519 órát töltött szolgálatban, ebből külterületen 819-et. A rendőrséggel együtt közösen 1174 órát járőröztek, jelzést 99 alkalommal adtak. Segítséget 61 alkalommal nyújtottak, és évről-évre növekszik a Szomszédok Egymásért Mozgalomhoz csatlakozó lakóingatlanok száma, mely tavaly 1622 volt.

Mint elhangzott, az egyesületnek jelenleg 70 tagja van, és mivel az átlagéletkor is hasonló, a polgárőrség igyekszik a fiatalokat is bevonzani a szolgálatba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában