Büntetések

2023.05.27. 18:30

Többmilliós állatvédelmi bírságot szabtak ki tavaly Miklóson

Sok munkája volt tavaly Törökszentmiklós közterületfelügyelőinek, több százezres bírságot szabtak ki illegális szemétlerakás, több milliósat pedig nem megfelelő állattartás miatt.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

450 esetben szóbeli, 150 alkalommal pedig írásbeli felszólítással éltek a tavalyi évben a miklósi közterületfelügyelők, azokkal szemben, akik nem tartották tisztán a város köztereit– erről számoltak be a város áprilisi testületi ülésén. A közterületfelügyelők a tavalyi évben is segítették a gyepmesteri feladatokat. A gyepmesterrel közösen 158 kóbor kutyát gyűjtöttek össze, önállóan pedig 38 ebet, melyeket a Kommunális Kft. telephelyén helyeztek el kennelben, amíg a gyepmester elszállította.

Tavaly összesen 30 esetben szólítottak fel ingatlantulajdonosokat, hogy a forgalmat veszélyeztető tárgyakat távolítsák el a közterületről. A városban működő 75 darab térfigyelő kamera felvételei alapján tavaly 35 hatósági eljárás indult illegális szemétlerakás miatt, és összesen 755 ezer forint hulladékgazdálkodási bírságot szabtak ki. Az állatvédelmi bírság még ennél is magasabb volt, összesen 3 millió 750 ezer forintra büntettek a nem megfelelő állattartás miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában