Tragédia

2023.06.30. 08:14

Halálos lakástűz Túrkevén: három gázpalackot is találtak az épületben

Kigyulladt egy földszintes épület csütörtökön délelőtt Túrkevén. A tűzben egy ember meghalt.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Túrkevén, az Ecsegi utcában egy földszintes lakóépületben keletkezett tűz június 29-én délelőtt. Az esethez a mezőtúri hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók vonultak.

–10:25-kor érkezett a bejelentés, miszerint az Ecsegi utca egyik ingatlanából füst szivárog. Az égő lakásba behatoltunk, a tüzet eloltottuk, majd a szellőztetést megkezdtük. A kiérkező mezőtúri kollegák további felderítés során három darab propánbutángáz-palackot kivittek az épületből. Az oltás közben az egyik helyiségben egy személyt találtunk, aki vélhetően a tűz következtében elhalálozott. Az anyagi kár jelentős, keletkezési okot a hatóságok vizsgálják – számolt be az esetről a túrkevei tűzoltóság.

Az esetről a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is tájékoztatta hírportálunkat. Az illetékesek megerősítették, hogy az épületben egy em​bert találtak.

– A mezőtúri tűzoltók légzőkészülékben, hőkamerával átvizsgálták a házat. Az egységek kivittek három háztartási méretű gázpalackot az épületből, majd átszellőztették azt. A helyszínre a társhatóságok és a mentők is kiérkeztek – számolt be az igazgatóság.

A tüzet nem sokkal dél előtt sikerült eloltani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában