Jogerős ítélet

2023.06.15. 12:29

Még egy égő cigarettacsikket is elnyomott felesége lábán, letöltendő börtönt kapott a brutális jászapáti férfi

A Szolnoki Törvényszék másodfokú döntésével jogerősen három év letöltendő börtönbüntetésre ítélték azt a 31 éves, többszörösen büntetett előéletű férfit, aki 2021 tavaszán napokig terrorizálta a feleségét. Még egy égő cigarettacsikket is elnyomott a lábán – tájékoztatott a törvényszék sajtóosztálya.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A házaspár kapcsolata több mint másfél együtt leélt évtized után megromlott, és egyre gyakoribbá váltak köztük a veszekedések. Az egyik perpatvar után, 2021. április 27-én döntött úgy a férfi, hogy nem engedi ki közös lakásukból a feleségét. Bezárta az ajtót, és a kulcsot magánál tartotta. Nem engedte, hogy a neje elhagyja a lakást, miközben folyamatosan kiabált vele, többször megütötte és egy égő cigarettacsikket is elnyomott a lábán.

A nőnek végül három nappal később, a 2021. május 1-jére virradó éjszakán sikerült megszöknie. A testvéréhez menekült, de a férje ide is követte. Másnap éjjel megjelent a ház előtt. Kihívta a feleségét az utcára, ahol először „csak” kiabált vele. Majd elkapta a karját és megpróbálta berángatni az autójába, de nem járt sikerrel, mert a felesége segítségért kiáltott, amit mások is meghallottak. 

Férje ekkor egy fadarabbal, majd többször ököllel is megütötte, és a hajánál fogva rángatta. Ám amikor többen is a felesége segítéségére siettek, visszaült az autójába, és elhajtott.

A Jászberényi Járásbíróság 2022. december 8-án ítéletet hozott. A férfit a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt 3 év börtönbüntetésre ítélte. Az ügyészség tudomásul vette a döntést, a vádlott és védője azonban felmentésért fellebbezett. A Szolnoki Törvényszék napokban meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában