Frissítve

2023.07.18. 15:51

Autógumi, száraz fű és nádas is lángra kapott a szolnoki Sashalmi úton

A szolnoki hivatásos tűzoltókat riasztották a káreseményhez.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

FRISS – 19:10:

A vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint eloltották a lángokat Szolnokon, a Bányász utca közelében is, ahol mintegy egy-másfél hektáron égett a száraz fű, gaz, avar és szemét. A tüzet a szolnoki és a ceglédi hivatásos tűzoltók fékezték meg. Jelenleg az utómunkálatok zajlanak.

FRISS – 16:50:

Eloltották a lángokat Szolnokon, a Sashalmi út és a Törteli utca közötti területen – tájékoztatta hírportálunkat a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság. Mint írják, száraz fű, nádas és szemét égett mintegy két-három hektáron. A lángokat a város hivatásos tűzoltói fékezték meg. Jelenleg az utómunkálatok zajlanak. 

Hozzátették, a közelben, a Bányász utcánál is kigyulladt az aljnövényzet. Ott a szolnoki és a ceglédi hivatásos tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését, de még oltják a tüzet.

Korábban írtuk:

Kedden, délután fél négy körül érkezett a bejelentés a szolnoki tűzoltókhoz, hogy sűrű, fekete füst gomolyog a szolnoki Sashalmi utca környékén.

– Négy autóval érkeztek a tűzoltók a helyszínre, jelenleg is oltják a lángokat. Ég az aljnövényzet, a különböző szemét, például gumiabroncs, és a közeli nádas is lángra kapott – tájékoztatott Németh Ádám, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Hozzátette, az oltást nehezíti az időnként erős szél is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában