Prevenció

2023.07.26. 14:30

Az internetezés veszélyeire figyelmeztetnek a jászkunsági rendőrök

Az online világ veszélyeire hívja fel a figyelmet a rendőrség A szülőknek nem árt odafigyelni, mit csinálnak vakációzó gyermekeik az internetes portálokon, közösségi oldalakon!

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A világháló veszélyeinek fokozottabban ki vannak téve a fiatalok, akik nyáron több időt töltenek a számítógép előtt, és a szülők sokszor nem tudják, hogy mit csinál a neten gyermekük.

A fiatalok közül sokan és könnyen ismerkednek a világhálón, új ismerőseik azonban kihasználhatják őket. Bizony sokan óvatlanok, csak utólag döbbennek rá, hogy a közösségi oldalakon megosztott fotóikkal akár vissza is élhetnek. Egy-egy ilyen eset akár zsarolásig is fajulhat – tudatta András Hunor Lehel százados, a vármegyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Fontos, hogy idegen személyt ne vegyünk fel ismerősnek a különböző internetes ismerkedési oldalakon! Adatainkat, lakcímünket, olyan információt, amely a közvetlen életkörülményeinkre utal – például ki van otthon, mikor utazunk el nyaralni, stb. – ne adjunk meg senkinek, ne tegyük közhírré, mert egyes elkövetői körök ezt kihasználva betörhetnek abba az ingatlanba, amelyből elutaztak a lakók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában