Üzlettársból haragossá váltak

2023.07.13. 18:27

Durva fenyegetésekkel zsarolt ki milliókat két törökszentmiklósi férfi, letartóztathatják őket

Szolnoki Járási Ügyészség indítványt tett egy 46 és egy 49 éves törökszentmiklósi férfi letartóztatására súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Tavaly tavasztól ez év elejéig hírközlési kábelek feldolgozásával és értékesítésével kapcsolatos gazdasági tevékenységet folytatott egy férfi Törökszentmiklóson.

Tevékenységében két segítője volt, akik a gazdasági tevékenységből származó bevétel egy részét megkapták. Az üzletet Fegyverneken folytatta a vállalkozó, ám annak bevételeiből már nem adott segítőinek. Ebből lett a baj.

– A gyanúsítottak idén június 13-án szereztek tudomást a sértett Fegyverneken folytatott tevékenységéről. A délutáni órákban megjeletek a sértett ingatlanánál és ott annak élettársát – a nő, illetőleg az ekkor távol lévő sértett bántalmazását kilátásba helyezve – 3 millió 300 ezer forint megfizetésére szólították fel – közölte hírportálunkkal dr. Lánczi Rajmund. A Szolnok Járási Ügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk: a két férfi idén júniusban több alkalommal telefonon hívta, aki a hívásokat nem fogadta. A gyanúsítottak megfélemlítés céljából a sértett lakóhelye előtt gépkocsijukkal többször megjelentek, továbbá a sértett élettársát telefonon több alkalommal bántalmazással fenyegették arra az esetre, ha a követeléseiket nem teljesíti a sértett.

A nő a fenyegetések hatására egymillió forint értékű bútort, valamint 890 ezer forint értékű tetőlemezt adott át az egyik férfinak, azonban a sértett és családja, mivel a gyanúsítottak továbbiakban is követelték a 3,3 millió forint megfizetését, elköltözött Törökszentmiklósról 

– tette hozzá a helyettes szóvivő.

Dr. Lánczi Rajmund rámutatott, hogy a járási ügyészség azért indítványozta a két többszörösen büntetett előéletű férfi letartóztatását, mert – a kiszabható büntetés mértékére figyelemmel – fennáll a veszélye, hogy a gyanúsítottak a hatóság elől megszöknének. Továbbá lehetséges, hogy a korábban elkövetett cselekményeikhez hasonló, újabb bűncselekményeket követnének el, illetőleg büntetőeljárásban résztvevő személyek megfélemlítésével a bizonyítást ellehetetlenítenék.

– A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsítottak letartóztatását elrendelte. A döntés ellen a terheltek és védőik fellebbeztek, így a kényszerintézkedésről a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság dönt véglegesen – hangsúlyozta dr. Lánczi Rajmund.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában