Hat járműnek ugrott az engedélye

2023.07.11. 14:24

Halálos iramban Szolnokon: illegális gyorsulási versenyen csaptak le a rendőrök, drón rögzítette az akciót – videóval

Megelevenedett a hollywoodi sikerfilm a vármegyeszékhelyen: a Halálos iramban filmek hangulatát idéző illegális gyorsulási versenyen csaptak le a rendőrök a Felsőszandai réten. Az akciót egy drón is követte a levegőből.

Szoljon.hu

A rendőrség légi eszköze örökítette meg a szokatlan eseményeket

Forrás: Részlet a videóból

A rendőrség álláspontja persze messze nem annyira hollywoodi a minapi rajtaütésről, a hivatalos tájékoztatás szerint a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészei a Szolnoki Rendőrkapitánysággal, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal vizsgabiztos és ellenőr munkatársaival együtt szervezték meg a közös akciót az illegális gyorsulási versenyek ellen. Ezért július nyolcadikán, szombaton éjjel a szolnoki Felsőszandai réten közlekedő autósokat ellenőrizték.

A komplex közlekedési akció célja a gyorsulási versenyek visszaszorítása, illetve az átalakított járművek kiszűrése volt.

Az ellenőrzést a levegőből egy drón is segítette.

Az akció eredménye magáért beszél: az egyenruhások két esetben szabtak ki helyszíni bírságot, kilenc szabálysértési feljelentést tettek és hat jármű forgalmi engedélyét vonták be, mivel azokat engedély nélkül alakították át.

És hogy lesz-e újabb és újabb epizódja a szolnoki akciósorozatnak épp úgy, mint ahogyan az amerikai sikerfilmnek? Ha az egyenruhásokon múlik, akkor igen, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság ugyanis továbbra is kiemelt figyelmet fordít a közlekedésbiztonságra, azon belül is az egyik legfőbb baleseti veszélyforrásra, a közlekedés résztvevőire veszélyt jelentő, jogellenes gyorsulási futamok, valamint a sebességtúllépések visszaszorítására. Közölték, hogy ennek érdekében a jövőben is várhatóak ilyen jellegű közlekedésrendészeti akciók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában