Jászkunság

2023.07.21. 18:18

Levágta a lábáról a nyomkövetőt, majd szökni próbált az emberölés miatt büntetett férfi

Az elsőfokú bíróság korábban elrendelte, hogy a férfi felügyelete helyéül szolgáló ingatlanát nem hagyhatja el, továbbá a terhelt mozgását nyomon követő technikai-eszköz is használnia kell. A gyanúsított ennek nem tett eleget.

Köllő Judit

A férfi levágta magáról a lábára rögzített nyomkövetőt

Forrás: Rendőrség

Szökés miatt letartóztatták azt a 24 éves jászkunsági férfit, akit emberölés bűntette miatt korábban már elfogtak. Az elsőfokú bíróság korábban elrendelte, hogy a férfi felügyelete helyéül szolgáló ingatlanát nem hagyhatja el, továbbá a terhelt mozgását nyomon követő technikai-eszköz is használnia kell.

A férfi július 13-án, az esti órákban a szóban forgó ingatlant elhagyta, majd szökni próbált. Az utcán egy késsel levágta mozgást követő technikai eszközét, amelyet egy bokor alá rejtett. A gyanúsított ezt követően egy Szolnokra tartó távolsági buszra felszállt. A nyomkövető eszköz eltávolítását a rendőrség észlelte. A férfit végül az esti órákban, a 4-es számú főúton a rendőrjárőrök kapták el.

A szökésén túlmenően a járási ügyészség azért is indítványozta a gyanúsított letartóztatását, mert fennáll a bűnismétlés veszélye. A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója a férfi letartóztatását elrendelte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában