Frissítve

2023.08.26. 16:32

Fák és aljnövényzet lángolt Mezőtúrnál

A tűzoltók munkájának köszönhetően a lángok végül nem terjedtek át a napraforgótáblára, és a közeli villanyvezetékekben sem esett kár.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

FRISS – 17:15:

A mezőtúri hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották azt a tüzet, amely a város közelében keletkezett szombat délután. 

– Több mint egy hektárnyi terület égett, a lángok átterjedtek egy akácos erdősáv aljnövényzetére, több akácfára, valamint bozótosra is. A tűz egy napraforgótáblát, és alacsonyan húzódó villanyvezetékeket is veszélyeztett. Több farönk jelentősebben beizzott, ezért elhúzódtak az oltási munkálatok – tájékoztatott a vármegyei katasztrófavédelem. 

Mint azt Németh Ádám sajtószóvivőtől megtudtuk, a tűzoltók munkájának köszönhetően a lángok végül nem terjedtek át a napraforgótáblára, és a közeli villanyvezetékekben sem esett kár. 

Korábban írtuk:

Kigyulladt egy erdősáv aljnövényzete, de a környező bozótos és akácfák is égnek Mezőtúr külterületén, legalább egy hektáron. A tűz egy napraforgótáblát is veszélyeztet.

– A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral és kéziszerszámokkal körülhatárolták a tüzet. Sok farönk jelentősebben beizzott, ezért elhúzódó munkálatokra kell számítani. A helyszínre várják az áramszolgáltató munkatársait, mivel a villamos vezetékek nagyon alacsonyan vannak – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában