Parasztház égett

2023.09.16. 11:17

Fegyverropogás, felrobbant gázpalack: egy ember életét vesztette a tragikus mezőtúri lakástűzben

A tűz keletkezési körülményeinek feltárása érdekében tűzvizsgálat indul.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Pénteken éjszaka, nem sokkal éjfél előtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy parasztház Mezőtúron – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Három járművel tizenhárom tűzoltó vonult a 110 négyzetméteres, Széchenyi István utcai épülethez, melynek a teteje égett.

Az oltást nagyban nehezítette, hogy az épületben nemcsak egy gázpalack, hanem vadászfegyverek is voltak és folyamatosan lőszerdurranásokat lehetett hallani, ezért a tűzoltók csak fedezékből tudták oltani az addigra már teljes terjedelmében égő házat. 

Az épület átvizsgálása közben egy összeégett holttestet és egy felrobbant gázpalack maradványait találták meg. A tűz eloltása negyven percet vett igénybe.

A tűz keletkezési körülményeinek feltárása érdekében tűzvizsgálat indul.

Évente csaknem 7500 lakástűz keletkezik az országban. A katasztrófavédelmi szakemberek szerint a legjobb megoldás, ha beszerzünk az otthonunkba füstérzékelőt, mely a tűz keletkezésének legelején jelez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában