Elfogták

2023.09.14. 12:30

Nem bírt magával a visszaeső férfi: lopott autókkal furikázott és egy üzletbe is betört Túrkevén

Hol egy bolt kivilágított belseje, hol a gyújtáskapcsolókban felejtett indítókulcsok csábítottak lopásra egy nagymágocsi férfit Túrkevén. A mezőtúri nyomozók elkapták a többszörös visszaesőt.

Molnár-Révész Erika

Az elkövető

Forrás: Police.hu

Csütörtök éjjel egy túrkevei ABC-be tört be az a 28 éves nagymágocsi férfi, aki az üzletből közel 18 ezer forintot, több csomag édességet, arcszeszt és szeszes italokat vitt el. Ám a bolt riasztója megszólalt, ezért a rendőrök azonnal indultak, és a bűncselekmény helyszínének közelében le is fülelték a tettest, aki hamar bevallotta a cselekményt. 

– A férfi elmondta, hogy a betörést követően meglátta a rendőrautót, ezért lefordult egy úton, és egy parkoló gépjármű kerekénél rejtette el a lopott értékekkel teli sporttáskát és a pénzt. A nyomozók a kutatás során mindent megtaláltak – tájékoztatott Sipos-Kácsor Andrea alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Egy parkoló autó kerekénél rejtette el a lopott értékekkel teli sporttáskát
Forrás:  Police.hu

Hozzátette, a férfi nem ismeretlen a rendőrök előtt, hiszen júliusban és augusztusban is gyanúsítottként hallgatták ki. 

– Előbbi alkalommal egy gyújtáskapcsolóban felejtett indítókulcs segítségével hajtott el egy Túrkevén álló gépkocsival. Az autózás a vízelvezető árokban ért véget, ugyanis a férfi balesetet szenvedett. Utóbbi esetben szintén egy járműben felejtett indítókulcs könnyítette meg a dolgát, akkor Mezőtúron kocsikázott, majd hátrahagyta az autót. Mindkét esetben jármű önkényes elvételének bűntette miatt hallgatták ki – mondta a szóvivő.

Az egyik eltulajdonított autó
Forrás:  Police.hu

A nyomozók a bűnügyeket egyesített eljárásban vizsgálják.

A másik ellopott jármű
Forrás: Police.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában