Abony/Szolnok

2023.09.04. 14:05

Szemtanúk szerint villámgyorsan harapózott el a tűz, azonnal leállították a vonatközlekedést

Mintegy kétezer négyzetméteren égett az aljnövényzet szombaton az Abony-Szolnok vasútvonal mellett. A tűz a vonatközlekedésben is jelentős fennakadásokat okozott.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A két település vasútállomása között kigyulladt az aljnövényzet, ezért a katasztrófavédelem a vasúti közlekedést nem engedélyezte, a közlekedés mindkét vágányon szünetelt – tájékoztatott a szombati esetről a MÁV kommunikációs igazgatósága. Akkor azt közölték, hogy a vonatok Szolnokon és Abonyban várakoznak, a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon pedig jelentősen megnőhet a menetidő.

– A szolnoki és az abonyi állomás között újraindult a vonatközlekedés, a katasztrófavédelem engedélyezte a vonatforgalmat. A fent említett útvonalon fokozatosan állt helyre a menetrendszerű közlekedés – számolt be hírportálunk érdeklődésére a társaság.

A tűz részleteivel kapcsolatban a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz fordultunk. Németh Ádám, az igazgatóság szóvivője felidézte: szombat délelőtt mintegy kétezer négyzetméteren égett az aljnövényzet, illetve cserjés terület az Abony és Szolnok között húzódó vasútvonal mentén. A lángok a vonatközlekedést és a vasúti felsővezetéket is veszélyeztették. A szolnoki hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Hírportálunknak szemtanúk is beszámoltak arról, hogy maguk is látták a magasba csapó lángokat, s azt, hogy milyen gyorsan harapózott el a tűz. 

– A beavatkozás első, csaknem negyed órájában szünetelt a vasúti közlekedés, azt követően pedig – a beavatkozás végéig – lassítva közlekedhettek a szerelvények – tájékoztatta hírportálunkat a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában